Девет души са задържани към момента при започналата рано в Бургас полицейска

...
Девет души са задържани към момента при започналата рано в Бургас полицейска
Коментари Харесай

Акция срещу купуването на гласове в Бургас, има задържани

Девет души са задържани към момента при почналата рано в Бургас полицейска интервенция против пазаруването на гласове за идните избори " 2 в 1 ".

Операцията се организира под управлението на Районната прокуратура в града.

Проверени са седемнадесет адреса, формирани са седем досъдебни производства. Това заяви на ексклузивен брифинг старши комисар Емил Павлов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас.

Операцията стартира от бургаския квартал " Горно Езерово ". Тя продължава и все още.

Не изключвам броя на арестуваните до края на деня да бъде и по-голяма. Схемите са опрощаване на отговорности, както и предложение на пари за гласоподаване за избрана партия и избран претендент с преференция. Сумите са от 50 до 100 лв., изясни Павлов.

" Към сегашния миг в полицията има постъпили 25 сигнала, които касаят идните избори. Те са за това, че се изготвят описи с имена лица да гласоподават за избран претендент и избрана партия ", уточни Павлов. 

Районният прокурор Мария Маркова добави, че прокуратурата следи седем досъдебни производства, формирани от осъществените процесуално-следствени дейности при положение на необходимост от тази заран в бургаския квартал " Горно Езерово ". Предстои разбор на събраните досега доказателства. Ще бъдат осъществени следващи процесуално- следствени дейности и при съществуването на задоволително доказателства за виновността на избрани лица ще бъдат предявени и обвинявания, уточни тя.

Наказанията, планувани в закона, са от 1 до 6 години " отнемане от независимост ". Събрани като материални доказателства са откритите описи с имена, за които са налице данни, че на тъкмо тези лица ще им бъдат предлагани съответните финансови хонорари, с цел да гласоподават за избрана партия и за избран претендент, сподели прокурорът.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР